Hoe autoradio aansluiten

Hoe autoradio aansluiten, dat is de vraag. Het lijkt allemaal heel ingewikkeld, maar hoe autoradio aansluiten is eigenlijk vrij gemakkelijk als je enkele stappen volgt.

Eerst moet de oorspronkelijke autoradio losgehaald worden, dat doe je met een specifieke sleutel die verschilt van merk tot merk, dit is altijd te vinden op internet. Dan is de oude weg, nu hoe autoradio aansluiten? De nieuwe autoradio’s hebben een iso stekker met twee uiteindes. Eentje is voor de voedingsspanning en de andere voor de speakers.

Beide kanten passen maar op 1 wijze, dus het kan niet fout gaan.

Zeker bij oude auto’s kan de ingang van de auto anders zijn, hiervoor moet je dus een nieuwe iso verloopstekker kopen zodat alles goed past. De constante plus draad (rood), de geschakelde plus draad (geel) en de massa min draad (zwart) moeten allen aangesloten worden om de radio te laten werken. De blauwe, roze en oranje draad zitten op de iso. Zonder iso is het ook mogelijk, alleen dan moet je de draden individueel aansluiten. Nu de speakers aansluiten en alles werkt!
Dus vroeg je je altijd af hoe autoradio aansluiten? “Hoe autoradio aansluiten” heeft dus een makkelijker antwoord dan gedacht.