Autoradio aansluiten op netstroom

De autoradio aansluiten op netstroom

Misschien wilt u nu ook uw autoradio aansluiten op netstroom. Dat kan, want daarvoor zijn speciale stroomvoorzieningen verkrijgbaar. Voordat u begint met het autoradio aansluiten op netstroom dient u zich wel te realiseren dat een autoradio niet tegelijkertijd zowel op accu als ook op netstroom aangesloten kan worden; het is het één of het ander.

Besluit u nu toch te proberen autoradio aansluiten op netstroom dan kunt u allereerst beginnen met de auto van het contact te nemen – anders wordt het gevaarlijk.

Autoradio aansluiten op netstroomDaarna peutert u de draadjes van de accu los en neemt voorzichtig uw kostbare radio uit de daarvoor bedoelde inbouwschacht. Dan gaat u verder met het autoradio aansluiten op netstroom door het ding op uw werkbank te leggen. Met het daarvoor bedoelde stekkertje kunt u nu de autoradio aansluiten op netstroom. Bij voldoende aanwezige netstroom zal de radio nu gaan werken. Dan schakelt u de radio uit en sluit eerst nog de subwoofer aan, anders kan er van geluid geen sprake zijn.

Voortaan kunt u nu zelf de autoradio aansluiten op netstroom, daar heeft u niemand meer voor nodig. Altijd handig, toch?