Autoradio aansluiten op accu

Hoe kun je een autoradio aansluiten op accu?

Wil je een autoradio aansluiten op accu? Dan heb je draden nodig – stroomdraden. Die gaan vanaf de accu, via een zekering, uw autoradio aansluiten op accu zodat er stroom ingaat en geluid uitkomt. Dus, ga je jouw autoradio aansluiten op accu, dan heb je ook een zekering nodig.

Bij het autoradio aansluiten op accu kan een relais helpen dat pas stroom geeft wanneer de auto op contact staat. De draden gaan dus van de accu naar een zekering en dan nog even door een relais dat er voor gaat zorgen dat jouw autoradio alleen stroom krijgt wanneer de auto op contact staat – anders niet.

Let bij het aansluiten ook dat u zorgt voor aarding, anders kan statische elektriciteit die is opgebouwd wel eens schade berokkenen aan uw elektronica.

Autoradio aansluiten op accu

Het valt niet altijd mee om zelf autoradio aansluiten op accu zonder fouten voor elkaar te krijgen, maar de moeite loont zich: kraakhelder geluid uit alle luidsprekers, rondom dreunende bas.

Let er dus altijd op dat bij het autoradio aansluiten op accu voldoende materialen in huis zijn. Heb ik kroonsteentjes al genoemd? En schroevendraaiers? Een hamer is niet nodig, maar een boormachine KAN handig zijn om een gaatje te boren waarna de draden door het zogenaamde schutboord te gepeuterd moeten worden.